A legnagyobb változásnak a fejekben és nem a technológiában kell megtörténnie.

A telemedicina olyan egészségügyet  érintő tevékenység, amelyben a hagyományos orvos - beteg találkozáson alapuló kommunikációt kiegészítve egészségügyi adatok  elektronikus rendszerekben történő továbbításán keresztül az orvos megjelenése valamely interaktív munkafolyamat részeként rendszerbe van foglalva (egészséggondozás, telemedicina, társadalmi felelősségvállalás).

Az egészségügyi intézményrendszer jelenlegi terhelésén  akkor várható változás, ha az intézményen kívüli, gondozó helyeken, vagy otthon történő ápolási, ellátási formák kialakulnak és elterjednek. Elterjedésüknek társadalmi előfeltétele adott, a digitális technológia a társadalom oldaláról befogadásra kész. A jövőbeni fejlődés alapja az emberi értelem és érzések alapján vezérelt, automatizált folyamatokat végző technológia lesz.

A Medistance egyedülálló abban, hogy teljes szolgáltatási láncot készülékekkel és egészségügyi szolgáltatással kínál üzleti modellben, minőségbiztosított eljárások, folyamatok mentén, tömeges piaci bevezetéssel, megoldással.

Az életminőség javulása, az állami, társadalmi, egyéni terhek  csökkenése tekintetében csak akkor várható változás, ha a Medistance egészséggondozási modell elterjed.