Piacvezetőtől elvárható felelős megoldások az adatbiztonság és validáltság terén (egészséggondozás, adatbiztonság, adattovábbítás, egészségügyi adatok)

A Medistance az adatbiztonság és az adatok validáltsága szempontjából is az innováció és hitelesség értékeire támaszkodik.

A Medistance az egészségügyi adatok kezelése során végig fokozott figyelmet fordít az adatok biztonságára, megoldást biztosít a megsemmisüléssel és megsemmisítéssel, a megváltoztatással, károsodással, valamint nyilvánosságra kerüléssel szemben. A mobil adattovábbítás több lépcsőben titkosított. A gondozást kísérő és döntést előkészítő információ szervezése zárt láncú és jogosultság szerinti hozzáférhetőséggel történik.

Az adatátviteli rendszereiben lévő mérési adat teljesen anonym, titkosított zárt láncon kerül továbbításra, többszörös védelemmel.

Validált perifériák és orvos szakmai alapokon definiált folyamatelemek (egészséggondozás, adatbiztonság, adattovábbítás, egészségügyi adatok)

Az adatok validáltsága tekintetében a perifériák, az optimalizált folyamat modell és a rendszer résztvevői jelentenek biztosítékot. A rendszer folyamata és döntés-előkészítést vezérlő modulja orvos szakmai alapokon definiált folyamat elemekből áll, mely segítségével minden egység saját intézkedési stratégia mentén szervezheti meg a működését, s melynek teljesítmény mutatói, a mérési eredmények alapján minden integrált praxis egységben folyamatosan naplózásra, dokumentálásra kerülnek.

A rendszer minden résztvevő számára követhetően, minőségi egészségügyi eljárások lépéseivel kiegészítve elemző algoritmusok alapján kalkulálva szimulációs összevetéssel döntést készít elő a következő legmegfelelőbb gondozási lépések felkínálásával.