Az egészséggondozás, egészségügy Magyarországon, egészségi állapot, egészségvédelem a Medistance figyelme központjában: Egy adott társadalom, közösség hosszú távú sikere, hatékony és fenntartható működőképessége az egyén képességein, motivációján, egészségén múlik. Egy egészségtelen társadalom minden tekintetben versenyképtelenné válik. A modern társadalmakban a lényeg a felelősségérzet. Az egyén egészségére sok minden hatással van. A legfontosabb azonban mégis az életmód, az egészségről való helyes gondolkodás, az egészséggondozás.

A társadalom szereplői hatással vannak egymásra. Nem várhatja el az egyén, hogy majd a politika, az orvos, vagy valaki más oldja meg a problémáit, de ez fordítva is igaz. Az egészséggondozás közös felelősségünk és feladatunk, oda kell figyelnünk a közös értékeinkre.

Mindenkinek vállalni kell a felelősséget saját döntéseiért. Az egyik legfontosabb tulajdonságunk legyen, amit megtanulunk, hogy odafigyelünk, meghallgatjuk és megértjük a másikat.
A Medistance elérhetővé teszi, demokratizálja minden társadalmi szereplő számára – legyen az egyén, orvos, politikai döntéshozó –, hogy az egészséggondozás közös ügyünk legyen.

Medistance társadalom