Igazán innovatív az, aki a technológiai újítás mellett a társadalom valós igényire is elsőként tud választ adni.

Az innováció és a fenntarthatóság  egymást támogató fogalmak. Az emberi élet és ezen belül az egészséggel kapcsolatos információk, tevékenységek szervezésében egyre elfogadottabb szerepet kap  az internet és a mérési eszközök.

Az egészség megőrzése  terén rendelkezésre állnak azok a technológiai feltételek és szakmai tapasztalatok, melyek alapján megteremtődött a lehetősége egy új,  a gyakorlatban is hatékonyan működtethető, döntés előkészítéssel, folyamat optimalizálással vezérelt mobil, otthoni, közösségi gondozási modell elterjedésének.

A Medistance egészséggondozási rendszer egy új fajta társadalmi kapcsolódási modellt hoz létre az innováción keresztül, mely új egészséggondozási modell társadalmi szinten is optimalizál.

Az egészség. Ügy: egészséggondozás, egészségügyi ellátás, társadalmi felelősségvállalás:

Az internet kialakuló közösségi felületei az emberek virtuális viszonyát is megteremtették, így lehetségessé vált újszerű közösségek létrejötte.
Az emberiség így tehát az egészségének gondozásával kapcsolatosan konkrét lehetőségekkel teli új korszakához érkezett.

Ennek a fejlődési iránynak elébe menve  hozta létre a Medistance egészséggondozási rendszerét, ami valós értéket támogatva egészségközösségek létrejöttét katalizálja.

Medistance értékek